Τρέχοντα προγράμματα

Η ActionAid Hellas μέσω της πρωτοβουλίας “EU Aid Volunteers” εφαρμόζει τα ακόλουθα προγράμματα:
  • "EU Aid Volunteers building resilience through gender and youth leadership in humanitarian action” (Δεκέμβριος 2019 – Δεκέμβριος 2021): To ευρωπαϊκό πρόγραμμα “VOLEAD” στοχεύει στο να αυξήσει την ικανότητα των κοινοτήτων που έχουν πληγεί από διαφόρων ειδών καταστροφές σε περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Ασίας, της Αφρικής και της κεντρικής και νότιας Αμερικής, να ανταποκρίνονται σε αυτές. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην ίση συμμετοχή και διακυβέρνηση από τους νέους και τις γυναίκες σε φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τη μείωση του ρίσκου στις καταστροφές, συνδέοντας τη βοήθεια με την εξέλιξη και την επαναφορά στην κανονικότητα, ύστερα από περιόδους κρίσης. Συνολικά 58 εθελοντές θα συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα παγκοσμίως!
  • “EU Aid Volunteers supporting and complementing Humanitarian Aid in Middle East, Africa, Asia and Southern and Central America”  (Δεκέμβριος 2019 – Δεκέμβριος 2021): Πρόκειται για ένα έργο, διάρκειας 24 μηνών, το οποίο υλοποιείται από 4 οργανισμούς σε 3 χώρες της ΕΕ (WW GVC Italy, Alianza Spain, ACF Spain, ActionAid Hellas). Οκτώ εθελοντές της ActionAid Hellas θα εργαστούν σε 2 τοπικά γραφεία της ActionAid στη Μυανμάρ και την Κένυα. Το έργο στοχεύει στη βελτίωση των ικανοτήτων ανταπόκρισης και ανθεκτικότητας των πιο ευάλωτων τοπικών κοινοτήτων μέσω της ανθρωπιστικής βοήθειας, με βάση τις ανάγκες στη Μέση Ανατολή, την Ασία, τη Νότια και Κεντρική Αμερική και την Αφρική.
  • “EU Aid Volunteers supporting gender mainstreaming in humanitarian action” (Δεκέμβριος 2019 – Δεκέμβριος 2021): Το διετές πρόγραμμα «VOL4GEN», είναι ένα πρόγραμμα αποστολής εθελοντών, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της ενσωμάτωσης της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των γυναικών σε ανθρωπιστικά πλαίσια, μέσω της αποστολής εθελοντών αθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ. Η ActionAid Hellas είναι υπεύθυνη για την αποστολή 12 εθελοντών στην Κένυα, τη Μιανμάρ, την Ιορδανία και την Κολομβία.
  • "EU Aid Volunteers increasing protection capacities of local communities and organisations in humanitarian contexts” (Οκτώβριος 2018 – Οκτώβριος 2020): Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ικανότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρέχει προστασία σε συγκεκριμένα ευάλωτα σημεία, επικεντρώνοντας στην αύξηση της ανθεκτικότητας των τοπικών κοινοτήτων, στην ενίσχυση της ανάπτυξης ικανοτήτων των οργανώσεων σε περιόδους ανθρωπιστικής κρίσης, στην ενίσχυση της επικοινωνίας, στην προώθηση και την υπευθυνότητα απέναντι στους τοπικούς πληθυσμούς. Μέσω του προγράμματος, οι εθελοντές της ActionAid Hellas απασχολούνται σε αποστολές στο Μπαγκλαντές, στην Κολομβία και στην Παλαιστίνη.
  • "EU Aid Volunteers acting for LRRD” (Οκτώβριος 2018 – Οκτώβριος 2020): To διετές πρόγραμμα αποστολής εθελοντών “VOLRRD”, στοχεύει στην ενίσχυση των ικανοτήτων της ΕΕ για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, σε τουλάχιστον 70 ευάλωτες και πληγείσες από καταστροφές κοινότητες, μέσω της αποστολής 47 εθελοντών σε 19 χώρες. Η ActionAid Hellas συμμετείχε στην επιλογή, κατάρτιση και παρακολούθηση/επίβλεψη 2 εθελοντών της ΕΕ στο Μπαγκλαντές και θα βοηθήσει στις δραστηριότητες ανάπτυξης ικανοτήτων την οργάνωση που είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα.

 

We Care, We Act